Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 september, 2020 - 16:48Uppdaterad: tisdag, 22 september, 2020 - 18:20

”Nya restriktioner hårt slag för sjöfarten”

- Vi är allvarligt bekymrade, säger lantrådet Veronica Thörnroos om att riksregeringen väntas återinföra karantänsrekommendationerna vid inresa från Sverige.

Det skulle ha stor negativ inverkan på det åländska näringslivet i allmänhet och för sjöfarten i synnerhet, menar hon.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är överraskad över beskedet. Han efterlyser kontinuitet i besluten och säger att skärpta reserestriktioner får katastrofala följder för sjöfarten och den ytterst begränsade närturismen.
 

Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström håller med.

- För hela resebranschen och i synnerhet för passagerarrederierna är det en väldigt negativ sak, säger hon.
 

Ett officiellt beslut om återinförande av gränsrestriktioner är ännu inte fattat men vid Ålands gränsbevakningsstation är man förberedd.

- Om politikerna bestämmer sig för att det blir gränskontroller igen så har vi en plan för hur vi agerar. Det ska vi kunna utföra hela tiden när det än må vara, säger Christian Wiklund, vice stationschef vid Ålands sjöbevakningsstation.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »