Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2021 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 16 februari, 2021 - 07:53

Ny styrgrupp för värdefulla byggnader

Landskapsregeringen har utsett en styrgrupp för vård, bevarande av fornlämningar, ruiner, kulturmiljör och kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

Styrgruppen består av Stefan Rumander som verkställande direktör, Viveka Löndahl som landskapsantikvarie, Mikko Helminen som enhetschef för kulturmiljöenheten, Anni Mainela som enhetschef för kulturhistoriska fastigheter samt Annika Dahlblom som musiechef.

Uppdraget för styrgruppen är att man ska komma överens om de årliga verksamhetsplanerna och följa upp den årliga verksamheten som bekostas av skötselanslag. Sist är tanken att de även ska fungera som ett samråd. Uppdraget är även förankrat i budgeten och mandatperioden för styrgruppen gäller tillsvidare.

Landskapsregeringen motiverar beslutet med att det behövs en styrgrupp bestående av tjänstemän för att kunna ta fram formella överenskommelser inom ramarna för skötselanslaget. Styrgruppen har en strategisk funktion som har ansvar för utvecklingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »