• Finströms kommunkansli. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 11:37, uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 13:43

Ny information från Finström UPPDATERAD

Finströms kommun önskar komma i kontakt med utsatta, ensamma, svaga och isolerade personer i behov av hjälp.

Från kommunens sida håller man kontakt med och erbjuder tjänster åt de personer med särskilda behov som vi känner till, men man uppmanar nu också allmänheten att hålla kontakt med och bistå sina närstående och vid behov hänvisa särskilt utsatta till oss.

Fortsättningsvis erbjuds strömlösa Finströmsbor avgiftsfri dusch och bastu vid Ålands Idrottscenter, som håller öppet till klockan 22 i kväll fredag och klockan 12-18 under lördag och söndag. Där hålls även simhallen öppen som vanligt och på vandrarhemmet finns ännu enstaka lediga bäddplatser för bokning. Även privata boendealternativ finns tillgängliga.

Personer i behov av omsorg tas emot vid serviceboendet Rosengård, där man även kan hämta dricksvatten och vid behov få hjälp med viss kosthållning efter överenskommelse.

Har man särskilda behov är man välkommen att kontakta kommunen på tel 43150. Serviceboendet Rosengård nås per tel 42620, även under veckoslutet.

Enligt gällande prognoser ser det enligt kommunen ut som att många hushåll i Finström kan förbli strömlösa under ännu en tid.

Nu i eftermiddag inleds röjning och städning i Godby. Arbetena fortgår under veckoslutet, delvis med skogsmaskin.

Prio är gångstråk och skolgårdar, och i andra hand runt gator och parkområden.

Försiktighet gäller fortfarande kring nerfallna ledningar.

Man ska visa hänsyn och hålla avstånd till arbetena.

Fler Nyheter

Fortfarande många hushåll utan el

David Karlsson, vd, Ålands Elandelslag
Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

Nyhetsnotisen i ljudform:
En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Jesper Johansson och Zenita Gustafsson
Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.