Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 september, 2011 - 16:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ny bok om Ålandsexemplet

Hur kan Ålands speciella status användas som exempel i konfliktlösningar runt om i världen? Det ska en ny bok som Ålands Fredsinstitut ger ut handla om. Åland brukar ofta framhållas internationellt som ett exempel på en lyckad minoritetslösning och Ålands status som självstyrande, neutralt och demilitariserat intresserar många forskare och politiker runt om i världen som jobbar med konfliktlösning. Det är grunden till att Fredsinstitutet nu presenterar forskning om Ålandsexemplet i en bok. Några av de skribenter som medverkar i boken är Kjell-Åke Nordqvist, professor i freds- och konfliktvetenskap i Uppsala och riksdagsledamoten Elisabeth Nauclér. Den första november kommer boken ut och då ordnar Fredsinstitutet även en konferens där inbjudna diplomater och forskare ska diskutera Ålandsexemplet. Medverkar gör bland annat president Tarja Halonen och den svenska diplomaten Jan Eliasson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »