Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 09:57Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 17:33

Nu finns slutdatum för förpackningsansvar – lösning ser ut att närma sig

Nu har landskapsregeringen beslutat om ett slutdatum för producenterna att få ihop en lösning för producentansvaret. Den sista juni ska en lösning finnas på plats, annars kan det bli tal om viten. 

– Vi har tyckt att den sista juni är ett bra datum att sätta. Ålands näringsliv har en koordinerande roll för producenterna och detta ger en bra tid för dem att hitta en lösning och att ansöka om att få den godkänt, säger Gunnar Westling på landskapsregeringen. 

Han upplever det som att alla inblandade tycker den tilltänkta lösningen tillsammans med det finländska bolaget Sumi Oy är både seriös och bra. Ålands näringslivs vd Susanne Olofsson håller med och tror att det hela ska gå i lås enligt tidtabell. 

– Man kan aldrig vara helt säker förrän det är klart. Men vi har diskuterat så pass mycket med alla inblandade att det känns rimligt. Den 22 februari har vi ett möte där agendan är att börja jobba på faktiska avtal, säger hon. 

Ifall lösningen inte fungerar kan landskapet komma att utdöma viten. 

– Jag hoppas och tror inte att vi hamnar där, men det är det spåret vi måste slå in på då, säger Gunnar Westling. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »