Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 februari, 2018 - 14:25

Nej till byte av tidszon

Förslaget att byta tidszon är intressant men motionen om att göra det föreslås förkastad.

 Det är lag- och kulturutskottet som behandlat en motion från Ålands framtid och Centern som vill att lagtinget uppmanar regeringen att, i samarbete med behörig finländsk myndighet, hänföra Åland till den centraleuropeiska tidszonen.

Utskottet konstaterar att det skulle vara till fördel bland annat för företag som har nära relationer till Sverige och övriga Europa men en nackdel till exempel för privatpersoner genom att kvällarna blir mörkare.

Utskottet uppmanar landskapsregeringen att följa med diskussionerna i omvärlden men anser inte att det i dagsläget finns tillräckligt mycket som talar för att motionen ska godkännas. Utskottet var enigt, inklusive Ålands framtids Brage Eklund och centerns Harry Jansson som skrivit under motionen.

Ärendet behandlas av lagtinget den 7 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »