Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2011 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nedskärningar i stadens barnomsorg

Personal inom stadens barnomsorg är mycket oroade för den framtida kvaliteten på barnomsorgen i stan sedan det står klart att daghemmet Blåklockan stängs och fritidshemmet Örnen stängs, detta samtidigt som barnomsorgsavgiften höjs. -Risken är att det bara blir förvaring av barnen och att det blir mycket tungjobbat för personalen. Jag kan inte säga att vi kan kvalitetssäkra barnomsorgen efter det här, säger Henrik Löthman som är föreståndare för fritidshemmet Tärnan. Socialdirektör Susanne Lehtinen tycker inte det finns skäl för oro.-Sett till ytorna och personalen så har Mariehamn mer personal än vad lagen kräver, säger Susanne Lehtinen. Hon säger också att det kanske inte går att stänga Blåklockan före daghemmet Nyängen är tillbyggt, men tillägger att där har ännu inga definitiva beslut tagits.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »