Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2024 - 12:10Uppdaterad: måndag, 11 mars, 2024 - 12:51
  • En segelbåt var nära att krocka med M/S Baltic Princess förra året.

Nära krocka med färja – man döms för sjötrafikbrott

En man i 75 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till dagsböter för sjötrafikbrott efter att ha varit nära att krocka med M/S Baltic Princess när han körde en segelbåt. 

Det var i november förra året som mannen och en person till körde segelbåten i mörker på Skiftet. De var på väg från Stockholm till Pargas. Båten hade haft problem med både styrning och propelleraxel. På Skiftet hade de fått möte med M/S Baltic Princess och då hade mannen lämnat rodret och gått ner i maskinrummet för att kontrollera styrningen och propelleraxeln, vilket gjorde att båten tappade kursen och var på kollisionskurs med färjan. När mannen återvände till rodret gjorde han en kosväng mot samma håll som M/S Baltic Princess var på väg. Färjan blev tvungen att gira för att undvika kollision och de passerade varandra med cirka 20 meters avstånd. 

Mannen döms till 50 dagsböter på sammanlagt 500 euro och han ska även betala 80 euro i brottsofferavgift. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »