Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 november, 2018 - 14:05
  • Stadsfullmäktigeledamot Anders Holmberg (Ob). Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Motioner om avloppsvatten och specialrevision

Se över möjligheterna att ta tillvara det renade och behandlade vatten som rinner ut från Lotsbroverket. Det föreslår Anders Holmberg, Obunden samling, i en motion till stadsfullmäktige.

Enligt motionen bör renat avloppsvatten ses som en viktig resurs som till exempel kunde användas inom stadens verksamhet eller som hjälp vid extrem torka.

I en annan motion, med Ålands framtids Rolf Granlund som första undertecknare, föreslås att stadsstyrelsen tillsätter en extern revision för att granska upphandlingsprocessen av projekteringstjänster för renoveringen av Mariebad. I motionen frågas vad som motiverar att man begär en specialrevision när det gäller hamnbolaget men inte lyfter ett finger för att skapa klarhet när det gäller Mariebad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »