Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 september, 2021 - 06:29Uppdaterad: fredag, 24 september, 2021 - 07:45
  • Den åtalades danska försvarsadvokat Henrik Hasseris Olesen och finländska försvarsadvokat Martina Kronström. Bild: Päivi Leppänen / Yle

Mordet på Viking Sally till hovrätten

Åklagarna har överklagat den friande domen i Egentliga Finlands tingsrätt, där en dansk man stod åtalad för ett mord och ett mordförsök ombord på passagerarfärjan m/s Viking Sally i juli 1987. Det rapporterar Svenska Yle.

Det var en dansk man som friades i tingsrätten för mord och mordförsök på ett ungt tyskt par. Den friande domen kom i slutet av juni.

Enligt åklagarna fanns det nu, 30 år senare, tillräckligt mycket bevis för att åtala en dansk man för dådet. Mannen var då 18 år gammal och på väg till ett scoutläger i Finland. Men Egentliga Finlands tingsrätt förkastade åtalet eftersom de ansåg att det inte blev styrkt att den misstänkta skulle ha varit den enda personen som skulle ha haft tillfälle och möjlighet att begå de ifrågavarande brotten.

Det är ännu inte klart när hovrätten börjar behandla mordfallet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »