Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 oktober, 2018 - 14:18Uppdaterad: onsdag, 31 oktober, 2018 - 17:23
  • David Janson och Pamela Sjödahl. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Mögelproblem på daghemmet Flaggskeppet

Det är än så länge oklart i hur dåligt skick daghemmet Flaggskeppet i Mariehamn är. Klart är däremot att daghemmet har drabbats av mögel och är fuktskadat och att verksamheten flyttas till Mariegård på Neptunigatan i december.

- Vi har inte fått svar på exakt vilket mögel det handlar om och exakt hur omfattande skadorna är får vi veta först då vi bryter upp golvet. Hittills har bara stickprov gjorts, säger stadens fastighetschef David Janson.

Flaggskeppet, som verkar i ett hus från slutet av 1800-talet, har rätt nyligen genomgått renoveringar men i samband med dem märktes inte dessa problem.

- Jag kan inte svara på hur det här har skötts bakåt i tiden, det här är min andra vecka på jobb, säger David Janson. Men gamla hus lever ju och förändras.

Enligt barnomsorgschef Pamela Sjödahl märktes mögelproblemen i samband med att personal fick allergiska reaktioner.

- De föräldrar som eventuellt är oroliga för sina barn kan kontakta mig så utreder vi saken närmare, säger Pamela Sjödahl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »