Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 oktober, 2021 - 16:12Uppdaterad: onsdag, 20 oktober, 2021 - 17:20
  • Anna-Maja Henriksson. Foto: Rasmus Olin, ÅRTV

Minister tror på reviderad självstyrelselag

Justitie- och Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) tror ännu på att man lyckas med en revidering av självstyrelselagen.

Under senaste besöket på Åland i september citerades hon i media att om man inte kommer i mål nu, kan det ta flera decennier till man får en ny självstyrelselag.
Men det var ett missförstånd.

-Tanken var att väcka insikten att vi inte vet vilka regeringen vi har i framtiden och att den här regeringen är villig att komma vidare i saken, säger hon.

Revideringen ligger i både Ålands och rikets intresse. Anna-Maja Henriksson tror att självstyrelselagen kan byggas på efteråt, men om den 30 år gamla lagen förblir i kraft kan det bli svårt att ta stegen framåt de närmaste åren. Även om det finns invändningar i de utlåtanden som getts om lagförslaget vill ministern fortsätta förhandlingarna och inte kasta yxan i sjön.

-Nu ska man identifiera de frågor där det finns lite olika syn och sen ska vi fortsätta förhandlingarna, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »