Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 juli, 2011 - 13:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Minister emot vin i landsbygdsbutiker

-Frågan om vinförsäljning i landsorts- och skärgårdsbutiker har inte diskuterats av landskapsregeringen. Det säger socialminister Katrin Sjögren. Frågan aktualiserades i går av av Ålands näringsliv som tror att det det är ett bra sätt att hjälpa små butiker utanför stan att överleva och konkurrera med stormarknaderna. Vinförsäljning skulle kräva överförande av behörighet från Finland till Åland, och dåvarande näringsministern Jan-Erik Mattsson lovade 2009 att diskutera saken i landskapsregeringen, något som alltså inte har skett. Men Katrin Sjögren är själv skeptisk till idén som hon tror leder till ökad alkoholkonsumtion. -Ur ett socialpolitiskt perspektiv tycker jag att det är en dålig idé. Det är dåligt för folkhälsan helt enkelt. Jag tror det finns andra saker som måste till för att hjälpa småbutikerna, vi har redan så stor alkoholförsäljning på Åland, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »