Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2013 - 12:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Mindre sprit ska ge färre våldtäkter

Åland får inom kort en lag om utskänkning av alkohol på Ålandsregistrerade fartyg. Detta eftersom myndigheterna inte haft tillräcklig kontroll över utskänkningen, och i Sverige har till och med en liknande lag saknats. Safe Baltic Cruises är ett samarbetsprojekt mellan olika rederier på Östersjön och polisen på Åland, Finland, Sverige, och Estland. Projektet kom till för att rederierna aktivt ska minska sin överservering av alkohol så antalet våldtäkter och våldsbrott på färjorna minskar. Ett av målen med projektet var också att önskemål om liknande lagstiftning för länderna ska lämnas in, och i framtiden hoppas man att en EU-lag ska tillkomma. -Rederierna har tagit till sig idén genom att stänga tax-free butikerna på vägen ut på riskkryssningarna, främst från Sverige, samt att inte acceptera hyttfester, säger Olof Bratthall från Stockholmspolisen som jobbat med projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »