Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 februari, 2018 - 11:13Uppdaterad: torsdag, 22 februari, 2018 - 12:34
  • Varken foder eller halm saknas trots mindre skörd i fjol. Arkivfoto.

Mindre skörd men ingen brist på foder

I Mellansverige har djurägare drabbats hårt av foderbrist, men på Åland har man inte haft problem med att utfodra djuren. Skördarna 2017 var mindre än normalt för Roald Eriksson som producerar hösilage, men han säger att det finns gott om annan mat.

Odlingsåret 2017 var generellt dåligt, men Åland har inte alls drabbats av samma problem som i Sverige, där Sveriges radio har rapporterat om att allt fler djur slaktas till följd av foderbrist.

Kerstin Lundberg, husdjursrådgivare på Ålands Hushållningssällskap har inte fått in några rapporter om att det skulle råda en stor brist på foder eller halm till Ålands gårdar. Inte heller VD för Ålands Producentförbund Henry Lindström har fått in några rapporter om att foderbrist har drabbat djurägare. Han säger att någon enstaka hästägare har brist på hösilage, men annars ser det bra ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »