Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 november, 2021 - 06:16Uppdaterad: fredag, 12 november, 2021 - 07:17
  • En 17-årig pojke och en 14-årig flicka misstänks för frihetsberövande. För pojkens del går nu ärendet till åtalsprövning.

Minderåriga misstänks för frihetsberövande i Godby

Polisen har nu lämnat förundersökningen gällande bland annat ett kortvarigt frihetsberövande av en 11-årig pojke till åtalsprövning.

De som misstänks ligga bakom gärningen är en 17-årig pojke och en 14-årig flicka, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den uppmärksammade händelsen ägde rum den 19 oktober i Godby då en bil i hög hastighet sladdat intill en folkmassa varpå personerna i bilen slitet med sig en ung pojke mot hans vilja och kört iväg.

14-åringen och 17-åringen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning, frihetsberövande och fordonsförseelse. För den 17-åriga pojkens del överlämnas ärendet till åtalsprövning, medan så inte blir fallet för 14-åringen då hon ännu inte är straffmyndig.

”Sociala myndigheter har varit involverade under utredningens gång”, skriver polisen i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »