Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 mars, 2020 - 11:41Uppdaterad: onsdag, 4 mars, 2020 - 14:48
  • Det är Frida Eriksson på bommen i den nuvarande hallen i Bollhalla. Arkivfoto.

MGF får inget stöd från Lemland

Det blev ett nej från kommunstyrelsen i Lemland gällande att bidra med ett investeringsstöd för den nya gymnastikarenan.

Mariehamns Gymnastikförening hade anhållit om 15.000 euro från Lemland för arenan de planerar att bygga i Jomala.

Arenan är planerad att kosta lite mer än 2,7 miljoner euro, där 50 procent av finansieringen utgörs av landskapsstöd samt ett lån på 1 miljon euro. Det innebär att det saknas omkring 375.000 euro för att förverkliga projektet.

Kommunstyrelsen i Lemland beslutade enhälligt att neka det ansökta investeringsstödet om 15.000 euro från MGF. Anledningen bakom beslutet är att kommunstyrelsen anser att Lemlands nuvarande ekonomi inte skulle klara av att de beviljar ett bidrag. Men Lemlands kommunstyrelse tycker att satsningen är ett bra initiativ som är lovvärd och enhetlig med landskapsregeringens idrottspolitiska program.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »