Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 06:03Uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 11:33
  • Igår hölls en pilotutbildning för ÅHS personal i hur man ska bemöta föräldrar vars barn har någon form av funktionsnedsättning. Arkivfoto.

Mer än ord om barn med diagnoser

Igår hölls en pilotutbildning för ÅHS personal i bemötande av föräldrar vars barn har någon form av funktionsnedsättning.

Utbildningen, som bland annat tog upp hur ett sådant bemötande kan göras med omtanke och respekt, och vad föräldrar vill, inte vill och borde höra, är baserad på FDUV:s projekt ”Mer än ord” och bygger på den feedback som föräldrar i svenskfinland gett vård- och omsorgspersonal.

Projektet har resulterat i en hemsida som är tänkt att fungera som en resurs för såväl föräldrar som berörd personal. Enligt Henrika Mercadante, projektledare, kan detta delande av erfarenheter vara en lättnad för många föräldrar då de får veta att det finns fler som tampas med samma problem och tankar som en själv.

Slutmålet med projektet, säger Mercadante, är att sidan en dag inte längre ska behövas, då alla ska ha lärt sig hur man bemöter föräldrar vars barn har någon form av funktionsnedsättning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »