Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2013 - 13:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Mer historieundervisning i riket<br>om Norden och Åland

De åländska socialdemokraterna i Svenska Finlands Folkting, Sara Kemetter och Christian Beijar, fick under mötet i Tammerfors i helgen igenom en motion som innebär att Folktinget ska arbeta för att elever i riket ska få mer historieundervisning om Norden och Åland. -Finskspråkiga elever läser inget av Finlands historia före år 1809, så undra på att det i riket inte finns kunskap om varken svenskan eller Åland, säger Sara Kemetter. Den av deras motioner som handlade hopslagningen av svenska och finska skolor vållade stor debatt. "Det vore dödsstöten för bevarandet av ett tvåspråkigt land", skrev Beijar och Kemetter i sin motion och fick understöd för det i Folktinget. Även centerns Jan Salmén, liberalen Tony Asumaa och moderaten Eva Dahlén ingår som åländska ledamöter i Folktinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »