Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 07:07Uppdaterad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 09:24
  • Mer av fritidsaktiviteterna ska vara knutna till skolan. Arkivfoto.

Mer fritidsaktiviteter ska vara i Sund

Sunds fritidsverksamhet för barn ska ske mer i Sunds skola och vara knuten till lågstadiet och börja när undervisningen slutar för dagen.

Det beslöts på Sunds senaste kommunstyrelsemöte efter att man utvärderat tjänsten som fritidsledare och haft ett möte om hur fritidsverksamheten för barn och unga kan utvecklas.

Det konstaterades bland annat att en stor del av fritidsverksamhetens budgetanslag går till transporter. Om fler aktiviteter skulle ordnas i Sund istället för Godby-Mariehamn så skulle det gå att få mer verksamhetstimmar. Det beslutades att tjänsten som fritidsledare ska vara kvar och att ifall det måste sparas pengar ha mer aktiviteter knutna till Sunds skola. En mindre avgift införs på terminsbasis.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »