Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 maj, 2024 - 10:34Uppdaterad: tisdag, 28 maj, 2024 - 10:35

Många sommarläger är fullbokade

Det är hårt tryck på många av de sommarläger som erbjuds för barn och ungdomar på Åland.

Joakim Svensson som är koordinator för barn- och ungdomsverksamheten vid Folkhälsan på Åland säger att deras övernattningsläger och daglägret Sommarklubben är fullbokade sedan länge.  
– Men det finns ännu plats på vårt sommarhäng för högstadieungdomar där man bokar in sig dag för dag, säger Joakim Svensson. 

Rädda Barnens Ninni-läger för barn och ungdomar som har en vuxen i familjen som mår psykiskt dåligt eller har någon form av beroende är så gott som fullbokade. Janina Björni som ansvarar för verksamheten säger att lägret för barn mellan 10 och 12 år är helt fullt. Till lägret för ungdomar mellan 13 och 17 år kan man ännu ta emot någon enstaka intresseanmälan. Kodarklubbens ordförande Ann-Sofie Perjus säger att man har ovanligt få anmälda till sina läger i år och att det finns det risk för att något av lägren måste ställas in om man inte lyckas få fler deltagare. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »