Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juni, 2024 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 25 juni, 2024 - 17:51
  • Paf och lincenssystem står på Mats Perämaas (Lib) agenda idag på Suomiareena. Arkivbild, foto: Owe Sjöblom.

Licenssystem och Paf på Perämaas agenda under dagens Suomiareena 

Under juli månad går lagstiftningen om ett licenssystem för penningspel i Finland på remiss, enligt uppgifter till landskapsregeringen. En förändring som har stor betydelse för Åland.

I dag är finansminister Mats Perämaa (Lib) på Suomiareena, Finlands motsvarighet till Almedalsveckan i Sverige för att diskutera frågan.  

– Min uppgift i dag är att vara med och diskutera frågan, träffa beslutsfattare och påverka. Det är en stor reform då Finland lämnar monopolet, frågan berör Åland mycket genom Paf och tredje sektorn i förlängningen, säger Perämaa. 

Reformen väntas på sikt påverka Pafs intäkter negativt, trots det är bolaget positiva till ett licenssystem då man tror att det kommer att förenkla regleringar och göra det säkrare för konsumenter av spel. 

Under morgondagens Suomiareena har Perämaa en träff med Ålandsminister Anna-Kaisa Ikonen (Saml) på agendan. 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »