Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juni, 2024 - 14:19
  • Ådas vd Christian Jansson menar att flera stora utmaningar kommer i framtiden. Foto: Owe Sjöblom.

Åda vände minus till plus 

Åda hade ett budgeterat minus på nästan 300 000 euro för 2023, men lyckades vända det till ett litet plus på knappt 4 000 euro. 

Det är främst åtgärderna med syfte att få mer stabila intäkter istället för ärendeintäkter och jobbet med att trimma och effektivisera verksamheten som gjort att resultatet blev positivt, skriver vd Christian Jansson i sin översikt i årsredovisningen. 

Omsättningen ökade med en dryg halv miljon till 5,5 miljoner euro från året innan. 

I årsredovisningen skriver styrelsen att bolagets framtidsutsikter är blandade och osäkra. Bland annat därför att Mariehamns stad, som varit en av Ådas största kunder, har valt att anlita andra leverantörer för IT. Däremot ser styrelsen ett nyvaknat intresse från flera mindre ägarkunder, vilket potentiellt kan minska en del av bortfallet från staden. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »