Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 06:28Uppdaterad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 11:13
  • Ett 50-tal personer kom på informationen. Foto: Felicia Bredenberg.

Många kritiska till discgolf vid Gnisten

Åland discgolf förbunds planer på att anrätta en discgolfbana i området runt Gnisten och den gamla stenkrossen i Mariehamn diskuterades i går på ett informationsmöte i stadshuset.

Många invånare deltog och merparten av rösterna som lyftes var kritiska.

Ett flertal oroar sig för hur en eventuell discgolfbana kommer att störa dem som vandrar i området, inte minst med tanke på hur få grönområden staden har.

Ett annat motargument är banans påverkan på naturen. Hans Wickström var en av mötesdeltagarna och han lovade att ifall staden beviljar discgolfbaneplanerna så kommer han att överklaga beslutet.

-Vi måste till varje pris förhindra att det läggs en bana i det här området. Det är oerhört känslig natur, säger han.

Infrastrukturnämndens ordförande Julia Birney (Lib) säger att nämnden eventuellt kan fatta ett beslut i frågan i november, men att det delvis beror på hur mycket åsikter som allmänheten lämnar in.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »