Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 november, 2021 - 15:44Uppdaterad: torsdag, 4 november, 2021 - 17:27

Man åtalad för våldtäktsförsök

I dag hölls en rättegång i Ålands tingsrätt där en man står åtalad för olaga förföljelse, försök till våldtäkt, olaga hot och misshandel.

I målet finns två målsägande, en kvinna och en man. Enligt åtalsbeskrivningen har den åtalade mannen uppsökt den målsägande kvinnan på hennes jobb, ibland under hela skift. Han har också sökt upp målsägandes barn på daghem och skola för att skicka med blommor till målsägande. I april har mannen enligt åtalet försökt våldta kvinnan på parkeringen utanför hennes bostad och i samband med händelsen misshandlat den andra målsägande i målet. Mannen bestrider åtalspunkterna i sin helhet. Det har enligt mannens försvar handlat om ett vänskapsförhållande där kvinnan utnyttjat mannen ekonomiskt då mannen haft ett sjukdomstillstånd. Gällande misshandeln hävdar försvaret att ”fösande” har förekommit, dock ingen misshandel. Kvinnan yrkar på skadestånd på totalt 6.000 euro plus dröjsmålsränta för lidande samt att få sina rättegångskostnader ersatta.
Den andra målsägande yrkar på ersatta rättegångskostnader samt ersättning om totalt 1.700 euro plus dröjsmålsränta för lidande samt sveda och värk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »