Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 september, 2018 - 14:49

Lumparlandsstyrelse förordar KST-avtal

Kommunstyrelsen i Lumparland föreslår att fullmäktige ska godkänna det förslag till grundavtal för Kommunernas socialtjänst, KST, som tagits fram.

På gårdagens möte diskuterade man också kommunalförbundet Oasens budget för nästa år samt ekonomiplanen för 2020-2021 och man beslöt att godkänna dem. Man gav också ett utlåtande gällande landskapsregeringens förslag till VA-plan för Åland, och i stort kan man säga att Lumparland är positiv till att planen tagits fram och man stöder ett fortsatt arbete med vatten- och avloppsfrågorna. Diskussioner fördes också om vilka områden i kommunen som bör planläggas härnäst och man beslöt att starta upp en planläggningsprocess gällande ett område vid Stenviken sydväst om Lumparlands industriområde. Där uppskattar man att det kan bli cirka tio strandnära bostadstomter och några tomter belägna längre bort från stranden. Industritomter kan det eventuellt bli i närheten av Långnäsvägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »