Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2019 - 17:50

LR lämnar yttrande om besvär från Jomala

Högsta förvaltningsdomstolens behandling av Jomala kommuns besvär om att upphäva landskapsregeringens beslut “Socialvårdsplan 2019-2023” går vidare. På begäran av domstolen lämnar landskapsregeringen nu ett yttrande.

Bakgrunden är att basbeloppen för socialvården och den samordnade socialtjänsten för 2019 inte fastställdes inom utsatt tid. Jomala vill därför att man ska få samma basbelopp som 2018, som är högre än beloppet för 2019 sist och slutligen blev.

I sitt yttrande skriver landskapsregeringen bland annat att en formell brist uppstod i samband med att basbeloppen inte fastställdes inom utsatt tid. Regeringens bedömning var ändå att beslutet måste fattas, för att inte ytterligare frångå lagstiftningen. Man skriver att det inte har uppstått några praktiska konsekvenser av att beslutet om basbelopp inte fattades inom utsatt tid.

Landskapsregeringen tillägger att beslutet om landskapsandelar för socialvården och den samordnade socialvården 2019 fattades inom utsatt tid.

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »