Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 april, 2018 - 05:47Uppdaterad: onsdag, 18 april, 2018 - 06:04
  • Åland fortsätter jobba för en plats i EU-parlamentet. Arkivfoto: Nina Smeds.

LR hörs om EU-plats

På tisdag nästa vecka ska EU-minister Nina Fellman och lantrådet Katrin Sjögren höras i grundlagsutskottet angående en eventuell åländsk plats i EU-parlamentet.

- Vi ska föra fram att det här förmodligen är sista chansen som ett litet eller medellitet land som Finland gynnas av en omfördelning av mandaten i parlamentet, säger Nina Fellman.

Statsminister Juha Sipilä har sagt att Åland ska höras och att riksregeringen ska lyssna till argumenten, men var de politiska partierna i riket står i frågan är fortfarande aningen oklart för landskapsregeringen.

- Vi anser ju att Finland inte ska missa chansen att ge det som Åland har rätt till och det är ju också något som Finland tidigare har sagt, säger Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »