Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 december, 2021 - 05:47

LR hördes om importmomsundantag

Landskapsregeringen hördes i förra veckan av riksdagens grundlagsutskott i frågan om undantag från skattegränsen.

Riksregeringen har föreslagit en lagändring som skulle göra det enklare för privatpersoner att föra in tidningar och tidsskrifter, och landskapsregeringen ville även att grundlagsutskottet skulle ställa sig bakom förenklingar för all import av tidningar och litteratur.
–Vi skulle helst se att importen blev enklare också för handlare och bibliotek. Jag upplevde att man gav oss gott om tid och lyssnade på vad vi sa. Vi passade också på att lyfta skattegränsproblematiken i stort, säger finansminister Roger Höglund (C).
Samtidigt lyfte landskapsregeringen att man göra skulle vilja se att den så kallade bagatellmomsundantaget bibehölls, så att varor till ett värde under 22 euro kunde importeras momsfritt.
–Vi tycker undantaget skulle kunna återinföras, och påpekade att om det bara gällde import skulle vi inte kunna dra någon nytta av att exportera småvaror. Vi lyfte lite praktiska exempel, som till exempel julklappar, och försökte visa på hur det i vissa fall blir ohållbart, säger Roger Höglund.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »