Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2022 - 14:46Uppdaterad: onsdag, 22 juni, 2022 - 16:45
  • LR anmäler missnöje mot tingsrättens dom.

LR anmäler missnöje mot färje-domen

Landskapsregeringen har anmält missnöje mot Ålands tingsrätts dom gällande elhybridfärjan i sin helhet.

LR har begärt att få extra tid på sig till den 26 augusti för att eventuellt lämna in besvär mot domen. Som motiveringen anger LR ärendets och domens omfattning och komplexitet.

Förlängningen av tidsfristen, som normalt är 30 dagar, grundar sig i landskapsregeringen och dess tjänstemän behöver tillräcklig tid för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om man ska fullfölja ett besvär över tingsrättens dom till Åbo hovrätt.

- Nästa steg är att analysarbetet går vidare här på landskapsregeringen med juridiskt sakkunniga. Sen så småningom kommer landskapsregeringen fatta ett beslut om huruvida vi överklagar domen eller inte, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Beslutet fattades enhälligt, men i frånvaro av de moderata ministrarna Annette Holmberg-Jansson (M) samt Fredrik Karlström (M).

Wille Valve, ordförande för Moderat Samling på Åland, säger att moderaterna aldrig omfattat uppsägningen av färjeavtalet, och att de därför inte deltog i dagens beslut.
- Det beslut som fattades i dag uppfattar vi som en förberedelse för överklagande, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »