Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2010 - 14:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Livsmedelsstrejk drabbar Åland

I Finland utbröt i dag en tre dagar lång livsmedelsstrejk och den berör också Åland. Redan nu är det viss brist på färdigmat och olika brödsorter som kommer från riket. Kött och charkvaror kan det också bli brist på. -Vi har inte riktigt återhämtat oss från handelsstrejken som var för ett par veckor sedan och nu kommer den här strejken, säger Kaj Björkwall som är butikschef på Kantarellen. Varken han eller Ronny Isaksson, som är butikschef på Sparhallen, har märkt att folk skulle hamstra varor på grund av strejken. -Vi har inte fått så många kommentarer kring detta, konstaterar Kaj Björkwall. Det är oklart när förhandlingarna kan återupptas och strejken pågår troligtvis till och med fredag. Den stora frågan gäller arbetsgivarnas krav på mer flexibilitet i arbetstiderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »