Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2010 - 15:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lediga utbildningsplatser trots kö

-Det kommer att finnas lediga utbildningsplatser i höst. Det sa utbildningsminister Britt Lundberg när hon i lagtinget i dag svarade på socialdemokraten Camilla Gunells fråga om studieplatser. I år och nästa år är konkurrensen hård eftersom det finns många ungdomar som går ut årskurs 9. Hösten 2012 kommer det att bli lättare eftersom det då finns fler studieplatser samtidigt som det är 20 färre ungdomar i den årskullen. Men även om det just nu finns 493 sökande till 476 platser tror Britt Lundberg att alla kommer att få en studieplats till hösten. -Fram till början av juli har vi stor rotation bland ungdomarna som sökt, och från augusti kan skolorna själva ta in elever till platser som finns kvar, sa Britt Lundberg. Enligt henne kommer det också att finnas platser för dem som söker enligt prövning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »