Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2024 - 16:30Uppdaterad: onsdag, 28 februari, 2024 - 17:28

Lantrådet: Att räntan slutar löpa är avgörande för en fortsatt rättsprocess

Det går i nuläget inte att vara helt säker på att räntan på elhybridskadeståndet faktiskt har slutat att växa. Det säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

Det var i går som 13,2 miljoner euro deponerades hos Ämbetsverket och landskapsregeringens uppfattning är det fått stopp på räntan medan konsortiets åsikt är den motsatta.

Katrin Sjögrens mening är att man hanterat frågan korrekt men att man inte kan vara 100 procent säker.

– Det kan vi faktiskt inte vara, det är en sak som i så fall måste prövas i domstol, säger hon.

Landskapsregeringen har tidigare meddelat att man avser att ansöka om besvärstillstånd av Högsta domstolen med förhoppningen att få ner det 10,5 miljoner stora skadeståndet för den uppsagda elhybridfärjan. Ännu har ingen ansökan skickats in och man har till den 25 mars på sig. Klart är att frågan om räntan kommer att bli avgörande.

– Vi måste ha klara besked. Vi kan inte riskera att räntan fortsätter löpa för det skulle kunna äta upp det som vi möjligtvis får ner räntan med, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »