Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2024 - 15:32Uppdaterad: tisdag, 12 mars, 2024 - 11:22

Lantrådet om talmansvalet: “Det här förbättrar inte förtroendet för politikerna”

Dagens händelser med talmansvalet där lotten avgjorde att Jörgen Pettersson numera innehar posten har inte stärkt ålänningarnas förtroende för politikerna, det menar lantrådet Katrin Sjögren. 

– Man kan väl bara konstatera att det här var ett negativt unikum för självstyrelsen, säger Katrin Sjögren, som också säger att nu har lagtinget en ny talman och alla behöver kamma till sig och förvalta förtroendet som väljarna har gett politikerna. 

Enligt spekulationer har det funnits splittringar inom centern om att Jörgen Pettersson fördes fram som partiets kandidat, men det vill inte Centerns nyvalde gruppordförande Robert Mansén kalla det. 

– Vi hade en diskussion inledningsvis och då var alla presumtiva kandidater, men sen enades vi om att föra fram Jörgen Pettersson, säger Robert Mansén. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »