Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2013 - 06:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Låneföretag vill växa på Åland

Vasaföretaget Fixura satsar nu på att etablera sig på Åland. Företaget som erbjuder "person till person lån" har ansökt om tillfällig näringsrätt och söker en åländsk representant. Fixuras affärsidé är att förmedla låntagare med investerare, alltså att para ihop folk som investerar pengar genom att låna ut dem, med folk som behöver lån. Men det kan bli en dyr affär för dem som lånar pengar. Räntan på lånen är mellan 6 och 32 procent och den vanligaste räntan är 20 procent. Till det kommer en startavgift på 5 procent av det lånade beloppet och ytterligare en marginalränta på 2 procent årligen som går till företaget. I dagsläget har Fixura ett hundratal ålänningar, låntagare eller investerare, registrerade på sin websajt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »