Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2013 - 18:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Lagtinget godkände polislag

Lagtinget klubbade idag landskapsregeringens förslag till ny polislag som bland annat innebär att polisen ska ledas av en polisstyrelse. Lagförslaget antogs efter omröstning då liberalerna ville styrka en paragraf om att polismyndigheten ska arbeta enbart på svenska. Enligt Liberalerna garanteras det svenska språket i självstyrelselagen, och partiordföranden Katrin Sjögren sa att att det blivit fel fokus i debatten då allt handlat om språket och utseendet på polisens uniformer. Ålands Framtids partiordförande Axel Jonsson ifrågasatte landshövdingens roll i den nya polisstyrelsen och menade att en åländsk myndighet inte ska behöva bakbindas att samabeta med en riksmyndighet. Danne Sundman från obundna påpekade att självstyrelse kostar pengar och att det kommer att bli nödvändigt att skjuta till mer pengar för att polisen ska kunna fungera helt på svenska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »