• Gun-Mari Lindholm är kommunstyrelsens ordförande i Kumlinge. Arkivfoto: Nina Eriksén.
Gun-Mari Lindholm intervjuas av Tomas Tornefjell:
Publicerad: måndag, 16 april, 2018 - 05:49, uppdaterad: måndag, 16 april, 2018 - 05:55

Kumlingeborna risar och rosar ny kommunstruktur

- Det finns de som anser att idén ska kastas i papperskorgen och de som är mer positivt inställda till landskapsregeringens förslag till lagstiftning om en ny kommunstruktur. Det säger Gun-Mari Lindholm som är kommunstyrelsens ordförande i Kumlinge.

Förslaget om en ny kommunstruktur, som innebär att Kumlinge skulle slås ihop med Brändö, Föglö, Kökar och Sottunga har under förra veckan diskuterats i Kumlinge, Seglinge och Enklinge. Gun-Mari Lindholm säger att det finns en oro för att Föglö skulle bli den nya kommunens centrum.

- Med den nuvarande infrastrukturen kan det ta flera dagar att ta sig från Kumlinge till Föglö och tillbaka, säger Gun-Mari Lindholm.

Den 25 april ska kommunstyrelsen fatta beslut om sitt förslag inför fullmäktiges möte den 9 maj.

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.