Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 maj, 2018 - 09:29
  • Gun-Mari Lindholm, ordförande i Kumlinges kommunstyrelse. Arkivfoto.

Kumlinge utsåg trio till kommunindelningsgrupp

Kumlinges kommunstyrelse utsåg i går tre personer till referensgruppen som ska jobba med kommunindelningsreformen. Det blev kommunstyrelsens ordförande Gun-Mari Lindholm, vice ordförande Alexandra Blomqvist och kommunfullmäktiges viceordförande Mia Hanström.

På mötet fick kommundirektören Christian Dreyer i uppdrag att inför sommaren författa en skrivelse gällande skärgårdstrafiken.
- Vi vill uppmärksamma landskapsregeringen på att driftsäkerheten måste bli bättre. Man måste kunna lita på att färjorna går enligt turlistan och att det är ordentligt städat ombord, att kaféerna håller öppet och att hissarna fungerar, säger Christian Dreyer.

Kommunstyrelsen beslöt också att inte gå in och betala mer för Medis, något som bildningsnämnden i Mariehamn frågat om man kan tänka sig göra.
- Det är landskapsandelarna för Medis som minskat och kommunen anser inte att vi ska gå in och täcka upp för landskapsregeringen, säger Dreyer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »