Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 05:59Uppdaterad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 10:04

Kumlinge utreder skolkök och flyktingmottagande

Socialnämnden i Kumlinge ska utvärdera skolans centralkök. Det har kommunstyrelsen nu beslutat med anledning av en motion i kommunfullmäktige.

Vid renoveringen av kommunens serviceboende Annagården inrättades ett centralkök i skolan. Motiveringen var att det skulle bli billigare men i motionen sägs att det inte blivit billigare och att det är synd att Annagården inte har ett kök.

Socialnämndens utvärdering ska innehålla ekonomiska och kvalitativa aspekter och brukarnas samt kökspersonalens perspektiv. Utredningen ska vara klar senast i december.

Möjligheterna att börja streama Kumlinges fullmäktiges möten över nätet ska också utredas. Även den frågan har initierats med en fullmäktigmotion och kommunstyrelsen har gett kommundirektören i uppdrag att utreda de gratisalternativ som finns att tillgå.

Kumlinge ska också ta fram en långsiktig plan om man ska ta emot fler flyktingfamiljer. Kommundirektören och socialsekreteraren har fått i uppdrag att ta fram en icke-offentlig utvärdering av kommunens flyktingmottagning med en offentlig rekommendation angående kommunens framtida flyktingmottagande. Även det ärendet föranleds av en motion i kommunfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »