Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 november, 2021 - 14:08Uppdaterad: onsdag, 3 november, 2021 - 15:34
  • Fakta och inte prognoser borde ligga till grund för KST:s budget, anser kommuner. Foto: Johan Ågren

KST gör om budget efter kritik

Kommunernas socialtjänst (KST) arbetar med att göra om budgetförslaget för nästa år och det nya förslaget ska till förbundsstyrelsens nästa möte som är nästa vecka.

Det ursprungliga budgetförslaget presenterades i slutet av september och efter det fick kommunerna säga vad de tycker.

- Vi har tagit till oss vad flera kommuner säger och har gett förvaltningen i uppdrag att titta över budgetförslaget, säger Runar Karlsson, styrelseordförande för KST.
Kritiken som kom från kommuner var bland annat att budgeten gjordes utgående från prognoser och statistik i stället för det faktiska utfallet för det här året så långt som det är möjligt.
Budgetförslaget landade på nästan 32 miljoner euro och Runar Karlsson säger att det omarbetade förslaget blir lägre, men hur mycket är svårt att säga.
- Verksamheten påverkas om budgeten bantas, men vi måste vara säkra på att vi följer lagen. Det får inte bantas så mycket att vi inte gör det, säger Runar Karlsson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »