Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 maj, 2013 - 12:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kritik mot att bussanbud läckt ut

-Det är mycket olyckligt att anbudssummorna när det gäller den framtida trafiken med stadsbussarna har läckt ut. Det kan försvåra förhandlingarna för staden. Det säger infrastrukturnämndens ordförande Roger Jansson. Han tror att det är stadens kansli som berättat för Röde Orms vd Uffe Grüssner att det är Viking Line Buss som har lagt det lägsta anbudet, ett anbud som är 58.000 euro lägre än Röde Orms. -Vi måste ta en diskussion inom staden hur vi ska göra med uppgifter under anbudsförfarande. Men även om Uffe Grüssner har fått uppgifterna har han ingen rätt att gå ut offentligt med dem, säger Roger Jansson. Även infrastrukturdirektör Kai Söderlund tycker det är olyckligt att anbudssummorna läckt ut. -Det är oerhört olyckligt att en av anbudsgivarna går ut med sekretessbelagda uppgifter i ett ärende som är konfidentiell och under beredning. Teoretiskt kan någon av parterna polisanmäla det här, men den saken vill jag inte kommentera mer nu, säger Kai Söderlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »