Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2018 - 17:38Uppdaterad: måndag, 19 februari, 2018 - 17:59
  • Dahlmans korrigerar sin prislista till nötleverantörerna. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Köttproducenterna får bättre betalt

Dahlmans höjer priserna till sina leverantörer. Det berättar vd Johannes Dahlman.

I ett pressmeddelande skriver han att företaget från och med nästa vecka gör en större positiv korrigering av sin nötleverantörsprislista där alla djur- och kvalitetsklasser omfattas.
- På vissa typer och klassificeringar av nöt görs mindre höjningar, medan flertalet korrigeringar är av betydande karaktär. Exempelvis höjs Dahlmans garanterade lägsta pris för kor med 33 procent, berättar Johannes Dahlman.
Priset på en ko av standard klass och vikt höjs med 19 procent samtidigt som grundpriset för standard tjur höjs med 8 procent. Leverantörer som vill ta del av den uppdaterade prislistan uppmanas ta kontakt med Dahlmans.
För ett par år sedan funderade åländska köttbönder på att börja slakta i Sverige för att köttpriserna var bättre där än på Åland. Efter diskussioner kontrakterade Dahlmans producenter och kontrakten innebar också vissa prisjusteringar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »