Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 september, 2018 - 06:42
  • Mats Lindman, marknadschef på Dahlmans. Foto. Axel Eriksson
  • Carina Sahlin besökte skördefesten. Foto: Axel Eriksson

Köttkonsumenter mer medvetna

Sommarens torka har påverkat hur kunder resonerar när de handlar kött menar Mats Lindman, marknadschef på Dahlmans, en av de aktörer som sålde lokala köttprodukter under helgens skördefest.

Själva försäljningen under skördefesten påverkades inte märkbart av sommarens väder men man fick justera sortimentet något. Mindre fläskprodukter och mer lamm och nötkött eftersom man sett en ökad slakt på de djuren till följd av torkan. Och det är många kunder som brytt sig om torkans följder.

–Ofta är det så att personer som är medvetna blir extra medvetna, de som inte reagerar överlag kanske inte reagerar nu heller. Landskapet Åland, storkök och liknande, där har vi märkt en stor skillnad säger Lindman.

En av de som handlade lokalt kött under skördefesten var Carina Salin.

–Jag har inte tänkt extra på att stödköpa kött, men jag tycker man kan köpa lokala produkter ändå, dessutom är priserna förmånliga under skördefesten säger Carina Sahlin.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »