Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 06:30Uppdaterad: fredag, 6 juli, 2018 - 06:35
  • Det är den beslutet om att fastställa vägplanen för etapp 1 som nu överklagas till HFD. Karta från landskapsregeringen.

Kortruttsplan blir fråga för HFD

Föreningen Ålands natur och miljö vänder sig till Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, med anledning av kortruttsplanerna.

Föreningen besvärar sig mot att landskapsregeringen fastställt vägplanen för den första projektetappen från det planerade färjfästet på Mellanholm genom Gripö till brofästet på Degerö. Enligt Ålands natur och miljö bör beslutet återtas eftersom man anser att det överskrider lagens stipulationer om rimlig negativ miljöpåverkan.
I ett pressmeddelande berättar föreningen att riksförbundet Natur och Miljö också undertecknat besväret. Verksamhetsledaren Bernt Nordman på riksförbundet säger i pressmeddelandet att beslutet om vägplanen är ett sorgligt exempel på att myndigheter inte alltid tar sitt ansvar för naturvården.

Föreningarna skriver vidare att de erfar att fem markägare också kommer att anföra besvär mot landskapsregeringens beslut. Man förväntar sig att behandlingen hos HFD tar ungefär ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »