Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 10:35Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 12:19

Körde 100 kilometer i timmen på 50-väg – döms till böter

En man i 30-årsåldern döms av Ålands tingsrätt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.  

Det var i oktober förra året som mannen körde en personbil längs Hammarlandsvägen först i en hastighet om minst 117 km/h där hastighetsbegränsningen är 70 km/h och sedan minst 100 km/h där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Under färden mötte mannen två olika polispatruller som uppskattade mannens hastighet till 180 km/h baserat på tiden mellan mötena. 
Mannen har erkänt handlingen som avgjordes genom skriftligt förfarande. Han hävdar dock att det är fråga om äventyrande av trafiksäkerheten av normalgraden och inte grovt äventyrande då vissa hastigheter i förundersökningen är beräkningar och uppskattningar. Mannen menade också att det var bra väglag och god sikt vid tidpunkten för händelsen. Tingsrätten anser ändå att rekvisitet för grovt äventyrande av trafiksäkerheten uppfylls. 
Mannen döms till 55 dagsböter på totalt 2585 euro och att betala brottsofferavgift på 80 euro. Domen har inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »