Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 mars, 2013 - 16:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Könskvotering i motvind i lagtinget

Alla partier utom socialdemokraterna är emot en lag om könskvotering för att nå större jämställdhet mellan kvinnor och män. Det kom fram i lagtingets jämställdhetsdebatt i dag. Det var många kraftiga uttalanden för jämställdhet och mot kvinnovåld, och någon egentlig debatt blev det inte eftersom enigheten är total bland lagtingsledamöterna om att vi kommit en bit på väg mot jämställdhet, men att mycket arbete återstår. Några få konkreta förslag kastades fram. Socialdemokraten Christian Beijar höll ett engagerat anförande mot våld mot kvinnor och vill satsa pengar på skyddshemmet Tallbacken i Mariehamn som ger skydd åt utsatta kvinnor och familjer från hela Åland. Liberalen Mats Perämaa ville damma av arbetet med arbetsvärdering och därmed ge förutsättningar att nå målet om lika lön för likvärdigt arbete, medan Ålands framtids Anders Eriksson ville begränsa valbarheten till lagtinget till tre fyraårs-perioder för att få mer rotation och därmed fler kvinnor invalda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »