Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 november, 2017 - 05:56Uppdaterad: torsdag, 23 november, 2017 - 06:40
  • Göte Wine och Roger Höglund anser att man inte ska bromsa projekt just nu. Foton: Totte Vesterlund och Tomas Tornefjell

Kommunreform bromsar inte investeringsviljan

Roger Höglund, kommunstyrelseordförande i Finström menar att en kommunreform kan ha en viss påverkan på kommuners vilja att göra stora investeringar.

-Det kan vara så att man håller igen lite. Men samtidigt borde man inte bromsa projekt allt för mycket innan några beslut kring kommunsammanslagningar är tagna säger han.

Sunds kommun behandlar sitt budgetförslag på måndag, i förslaget har man budgeterat för en utbyggnad av äldreboendet i kommunen. Göte Winé, kommunstyrelsens ordförande i Sund, tror inte att en kommunreform påverkar viljan att investera.

-Tvärtom, det är viktigt för oss att ha äldreomsorgsplatser i vår kommun. Slås vi ihop med flera kommuner är det viktigt att vi kan erbjuda våra äldre platser i sin hemkommun berättar Göte Winé.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »