Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2013 - 06:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Kansliministern får kritik vid jordköp

"Kansliminister Gun-Mari Lindholm tar godtyckliga beslut i jordförvärvsfrågor, uppbackad av landskapets chefsjurist Sören Silverström." Nu levererar Tom Grahn i Brändö hård kritik mot beslutet att avslå en anhållan om jordförvärv av Raimo Martikainen i Sverige som köpt en tomt av paret Grahn i Fiskö. Tom Grahn menar att landskapsregeringen behandlar sökandena ojämlikt och hänvisar till sin egen inflyttning till Brändö 2007, och till ett liknande fall i Kumlinge förra året som i båda fallen fick undantagstillstånd att äga och besitta tomtmark för fast bosättning. Att i Martikainens fall hänvisa till att marken inte är avsedd för fast bosättning håller inte menar Tom Grahn och lämnade i fredags in ett rättelseyrkande till landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »