Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 september, 2021 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 23 september, 2021 - 07:47
  • Situationen upplevs ha förbättrats på Trobergshemmet. Arkivbild.

"Känns som den negativa spiralen brutits"

Situationen på Trobergshemmet har förbättrats, menar Lene-May Lindvall som är personalens förtroendeman vid TCÅ, Tjänstemannaorganisationerna på Åland och anställd på Trobergshemmet.

Hon deltog på tisdagen i ett möte mellan fackförbunden och staden. När Ålands Radio talade med Lene-May Lindvall efter ett möte som ägde rum i juni var hon hoppfull inför framtiden och den känslan kvarstår.

- Vi hade bra diskussioner och en bra kontakt. Det känns som om den negativa spiralen har brutits och att det är på väg att bli bättre, säger hon.

Lene-May Lindvall säger att de sista åren varit ganska jobbiga, men att kommunikationen mellan personalen och ledningen har förbättrats. Hennes förhoppning är att den positiva utvecklingen ska underlätta rekryteringen av personal då personalbrist fortsättningsvis utgör en utmaning.

- Trivs personalen och känner sig hörda så sprids det utåt och då blir folk intresserade av att jobba hos oss, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »