Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 september, 2010 - 08:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Intelligent teknik ska spara energi

Nu ska fastighetsägare kunna få ett landskapsstöd på 25 procent om de installerar så kallad intelligent teknik som kan reglera husets energiförbrukning. Det har landskapsregeringen beslutat. Det ekonomiska stödet gäller flerbostadshus, alltså hus med mera än tre lägenheter. Tidigare gav landskapet ekonomiskt stöd om fastighetsägare bytte till exempel sin oljepanna till något miljövänligare alternativ. Beslutet nu innebär att exempelvis oljepannan i sig inte är något problem, men att man uppmuntrar till att investera i teknik som reglerar själva oljeförbrukningen i en mer miljövänlig riktning. -I budgeten beslöt lagtinget att man ska öka satsningar på innovativ teknik på energisidan, och det här är ett steg i den riktningen, säger Sten Eriksson, som är landskapets bolåneinspektör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »